#Enterosgel: Dokler ne gori, ne gasimo, a ne?

Z ekipo Enterosgela smo se dogovorili, da se bomo skozi celo leto skušali podpirat in peljat skupne zgodbe. V tem marketinško prenasičenem času se nam / mi je zdelo še najboljše, da si zastavimo eno dolgotrajnejše sobivanje, saj vsaj tako lahko vsem vsebinam damo nekaj več od mimobežnega fotoškljoca s povabilom k nakupu.

Predvsem pa to ni niti njihova ne moja želja.

Jaz sem si sodelovanje osmislila tko, da me vsak mesec čaka obveznost do iskrenega zapisa na blogu, in da se preizprašujem – kako je minilo zadnjih 30 dni, sem izpeljala detox kuro, kaj vsega toxic se je ponovno naložilo vame in se poanaliziram – še z nekega drugega gledišča. Čeprav pretirano analiziranje lahko ne prinese nič kaj dobrega, ampak v misli naseli le še kak dodaten šunder.

Drugi del mesečnih vsebin pa bodo t.i. “DETOX ODNOSI, DETOX POGOVORI”, kjer bom mesečno izbirala sogovornike, s katerimi upam, da si bomo na malce drugačen način – prekopali dušo. Prva takšna je bila moja Tjaša Perko, ki prav ta trenutek čuva hrbet in dublersko posoja svoje kaskadersko telo eni in edini Salmi Missiz Hayek v Rovinju. Boom. Stunt Kraljica!

Najin klepet, o tem, kako je biti mami in kaskaderka, žena profesionalnega športnika, hči adrelanica in obenem še ženska in fab prijateljica –  je že objavljen, tukaj na blogu. <3

A vendarle, bak to ME – in, kako se je potem izteklo zadnjih tvojih nekaj tednov, Furlan?

Presenetljivo dobro, lahko rečem.

Sicer 14 dnevne kure popolnega detoxa nisem izpeljala čisto do konca, priznam. Moj tempo dela in življenja se hitro namreč sešteje v kakšen major junk food kosilc ali večerjo, tudi brezcigaretno ponočnjaškega druženja nisem povsem eliminirala. Predvsem pa ja, je treba nekaj discipline. Če hočeš namreč opraviti celotni Enterosgel prečiščevalni kombo, gre za pitje gela 3x na dan, vsega skupaj 14 dni. Tudi optimalnega okusa ravno ni. No, nima ga. Okusa. Po teksturi pa spominja najbolj na kak raztopljen Rupurut, kar pomeni, da se ti po ustih povalja tak kredast občutek, ne glede na to, da ga skušaš recimo zakamuflirat v toplo limonado z ingverjem. Ni pa nič strašnega, vse skupaj je par požirkov, ki so predvsem zanimive teksture in povsem nebolečega okusa.

In verjetno bi vztrajala več kot le dober teden dni, če bi zares imela kakšen zaplet z zdravjem in počutjem, takole, ko pa vsaj na ven, še vse fino zdravo “laufa”, si pa sama dovolim kakšen prekršek in preskok. Dokler ne gori, ne gasimo – a ne?

Ga pa imam vedno s sabo. Vsaj dva, tri tele mini paketke, ki jih lahko popijem tako rekoč “on the go”. Ko začutim, da se me nekaj loteva, ko hočem preventivno zaščitit svoje telo, ko sem ga že biksnila in skušam post festum sanirat. Vedno pride prav. Nase veže namreč vse tokstine, tudi po kakšnem kozarcu vina preveč, deluje kot tisto oglje, ki smo ga pili v osnovnih šolah, ko nas je zašraufala slabost – a za razliko od oglja, ni toliko agresiven in nase ne veže mineralov, vitaminov in drugih za telo ta pomembnih in dobrih. Skratka ne splakne te celega, pobere le tisto, kar ni dobro.

Po tem zašraufanem vikendu, ko me je namrazila temperaturna sprememba, pa dve fotkanji pa povezovanje prireditev, kastingi, vožnje sem in tja, skok po lužah, srednje topel prehodni plašč, premlo solate in preveč paniranja pa še prvi dan menstruacije, boh pomagi. Ne vem, če bi ob 9ih zjutraj že sedela za računalnikom – z opranimi lasmi in zagonom do danes in jutri.

Predvsem pa so me navdušile zgodbe o uspehu, kar se tiče malih otrok, alergij, dermatitisov, izkušenj mamic, ki so končno in le z Enterosgelom pomagale svojim hčerkicam, do pomiritve alergij, ki se se na primer ognjevito razplezale po najintimnejših predelih malega otroškega telesa. Tu vidim zmage. Ker slišim in poznam zgodbe, da gre zares in da se končno lahko živi. Sproščeno in na polna pljuča.

Prepriča me tudi Nataša, glavna gospodična, ki stoji za umestitev in distribucijo Enterosgela pri nas, ki je stara toliko kot jaz – ali pa, ja iskreno – vzdihljaj manj, je mami in poslovna ženska, je natančna, zagnana, sončna, in občutljiva. Je človek, ki ne bi nikdar v življenje svoje družine, sebe in nas – pripeljal produkta, ki bi bil agresiven, z dvomljivimi učinki in nekonsistentnimi feedbacki.

Zato vsej tej zgodbi zaupam, ker ne gre za neskončno profitabilnost, temveč tudi svojo vlogo zaenkrat vidim le v tem, da širim glas – krepim zavedanje in namignem na možnost, hej, če imate alergije, dermatitise, če je prišlo do zastrupitve s hrano, če vaš že žgečka prihajajoči čas vsega tega kar plava po zraku, če imate črevesne težave, težave s kožo (jaz si kakšnega velikega mozoljavega lumpa / poleti ali pozimi / namažem z gelom in pustim, da ga izsuši, mhmmm, ni šans, da boš ti men nagajal,..) ali pa želite zgolj okrepiti svoj imunski sistem. Give it a chance.

Tako preprosto je, odpreš, stišneš, pomešaš, popiješ.

Za več pa, klik klik: https://www.enterosgel.si/

Fotografije je posnela in uredila: Enja Brelih