#Eucerin: Gospod Podkožnič in Kralj Levega lica

Smotana in težko uresničljica so ta pričakovanja, da zaradi kančka več prepoznavnosti, moramo živeti ali pa živimo tudi “popolnejša” življenja.

Kaj sploh je kakovostno življenje, obstaja univerzalna formula? Kaj in kako je videti ta vsem nepoznani življenjski stil, ki naj bi žuborel na nekem nevskadanjem, neobičajnem, ne-vsem-doseglivem nivoju?

Ni ga. Čisto zares, vsaj zame, ne obstaja.

Še vedno hlastnem po doma narejeni pizzi, tudi čez enajsto zvečer. Še vedno se na Miklošičevi kdaj z veseljem zapodim v sirovega, stankam ledeni čaj in piksne, se naslanjam v mehurčke kokakole. Nimam svoje vile in lastnega voznega parka iz MTV Cribsov. Po svetu potujem s kovčkom za ročno prtljago, po mestu s svojo “pop up” pisarno v nahrbtniku. Kdaj zamujam s plačilom interneta in položnice za mobitel, kdaj si kupim celo ta črvaste kislice in grem z njimi v kino ali z bencinske črpalke domov, pisat za računalnik.

Malih pregreh si ne odrekam, z njimi na svoj način pravzaprav slavim življenje.

Nikdar se mi na obrazu ali na koži tudi ni poznal – košček ogrske salame več ali vrstica čokolade z lešniki ekstra.

Moja koža, predvsem pa v zadnjih nekaj tednih – območje levega lica, – bolj beleži življenjske spremembe, stiske, veselja in navdušenja. Zadni mesec se mi zdi, da to počne še v večjo pozornostjo, previdnostjo in natančnostjo. Skupaj sva namreč zajadrali v obdobje, ki me spreminja, od noter na ven. Pri 34ih lahko iskreno zapišem, da se počutim, kakor, da sem se znašla v novi puberteti.

Cvetim. Spoznavam nove ljudi, delam čisto drugačne projekte, končno ponovno spet žarim, čutim sebe, prebujam svoja čustvovanja, se zaljubljam, ustvarjam, se sekiram, cepetam, sem ihtava in nemirna in za miljon malenkosti, držim pesti.

Ženem se, zase, na vso moč. Da se premaknem, kakor v kakšni računalniški igrici, na naslednji nivo.

Zato se odziva tudi moja koža. Ki hitro razkrije, kdaj ji je zmanjkal dodaten kozarec vode, minuta več do budilke, koliko kastingov in snemanj se je zvrstilo, kdaj sem zaključila film, kdaj sem z Mami prvič stala na odru Linhartove dvore v Cankarju in kakšne so vse ostale notranje zgodbe tedna ali meseca.

In ga pridelam, Gospoda Podkožniča, ki se hoče skrit tja nekam na čeljustno kost, ga pridelam Kralja Levega lica, ki mi podobo zaznamuje vsaj za teden dni.

A me ni sram. So, tudi mozolji SO del življenja. Dokaz, da migam, se potim, ne živim sterilno in po reglcih, ampak odprto, z zanimanjem, kdaj brez načrta. Da sem senzibilna in da si ljudi, izzive in življenje samo jemljem k srcu. Da imam še vedno zašiljene in polno aktivne hormone, da mi bije srce in da mi kožo ježi nepoznani dotik, da morda nikdar še nisem zares bila na tako negotovih, a čarobnih tleh, s sliko sanjske prihodnosti, zaenkrat zrisane le na platnu lastne domišljije.

In si zremo v oči – v ogledalu, ena na ena, nekajkrat na mesec. In kdaj nad njimi zavijem z očmi, ker imam slab dan in ker moja lastna samopodoba ni non stop našraufana na level 123. Tam zares ni nikoli.

Se imam pa rada. In se spoštujem. Z vsemi svojimi norostmi, preglavicami, dvomi, naivnimi strastmi in sanjarjenji, odprtim srcem in hitrim, brihtnim, iskrivim možganom.

Zato maram tudi njih, ki se za nekaj dni splazijo na moj obraz in govorijo svoje zgodbe. Govorijo o tem, da sem, prisotna in aktivna. Da ustvarjam, čutim, da živim.

Predvsem pa sem precej bolj mirna, ker vem, kako z njimi. Z Gospodi Podkožniči in Kralji Levih in Desnih lic.

Vedno imam, kot skrivno ninja orožje v svoji torbici in na srednji polički v kopalnici, svoj čarobni serum za obnovitev kože.

Prisežem, serum DermoPURE iz Eucerina, zame učinkovito deluje že po prvem nanosu, z redno uporabo pa mojo kožo naredi čistejšo in bolj gladko.

Je čista inovacija, saj vsebuje:

  1. 10 % hidroksi kompleks, visoko učinkovito kombinacijo luščilnih sestavin glikolne, salicilne in polihidroksi kisline, pomaga pa tudi obnoviti površino kože, odmašiti pore in odstraniti odmrle kožne celice.
  2. Salicilno kislino, ki zmanjša nečistoče in preprečuje nastanek novih.
  3. Licochalcon A, izvleček sladkega korena, ki pomaga pomiriti razdraženo kožo.

Mmm. Mini SPA v eni tubici. 

Serum uporabljam enkrat dnevno, najraje in najbolj učinkovito je, da ga nanesem zvečer na dobro očiščen obraz, ki je nujno izhodišče za prijazen in kakovosten odnos z lastim obrazom.

S serumom običajno zaključujem večere in se stisnem v spanec.

Jutra pa začenjam z inovativnim Eucerin DERMOPURE matirnim fluidom, ki učinkovito odpravlja tako mozolje kot ogrce ter pomaga pri dolgoročnem nadzoru zahtevne kože, nagnjene k nepravilnostim in aknam.

Matirni fluid je protibakterijski, zmanjšuje nepravilnosti na koži, preprečuje njihov ponovni nastanek, pomirja razdraženost kože in vnetje, zmanjša rdečino, zmanjša tvorbo sebuma in zagotavljaja 8-urni učinek matiranja, ne da bi zamašil pore.

To sta nova dva, s katerima se družim zadnji mesec dni. In to so produkti, ki so našli skupni jezik z mojo navihao in neukrotljivo srčno naravo in čustveno odzivnostjo. Predvsem pa z njimi lahko ustvarim podlago za se počutit sprejeto, srečno in FAB. 

Zato ne glede na kakšen nekontroliran hribček na licu, maraj se, maraj svoje telo in nameni mu zanj najboljše.

Pa lep štart tedna!

Poljub,

Ula

foto: Nejc Miljak

DSC08400 (1)

DSC08468 (1)

No tags 1