#Eucerin: Poletna sreča, čas na glavo

Na glavo sem. Običajno se mi zdi, da je tako ali tako zmeraj tako. Najprej nič. In potem vse. Vihar.

Vedno stisnem do maksimuma: v potrpežljivosti, v naklonjenosti, celo v nejavljanju na telefon. Pa v ljubezni, v urniku, v delu. V vsem. Potem pa lahko skorajda iznenada pridem do breaking pointa in .. Zgazim dobesedno vse.

Včasih zgazim, steptam, drugič zguzim, potisnem, do zmage.

Tako sem recimo diplomirala.

Najprej veliko let polžjega univerzitetnega napredovanja, potem pa v zadnjih nekaj tednih, iz maratona v šprint. Pospravit pol letnika in, pod nikdar kinkajočim ali popustljivim očesom mentorja, spisat še diplomo.

Sej je že uredu, no!

Ko me je na jutro oddaje diplome v vezavo, prestrelil telefonski klic s še nekaj malenkostnimi popravki, ob katerem sem v prvi vrsti omedlela zato, ker se mi bo spet totalka podrlo kazalo.

Gah, Word!

Nekaj ur spanja na dan, neskončno tresenje z nogico, tedni brez ličil in vedno še kakšen zaznamek na obrazu, da res gre za borbo.

Eno prelomnih obdobij v življenju, za katerega sem vedno, ko mi je mami skušala razložit, da to je in bo moja prelomnica, udano v usodo, leta zavijala z očmi.

A je bilo. Breaking.

Odplaknilo je desetletje notranje nesigurnosti, mehkih kolen, ki so se izgubljala po hodnikih faksa, stisk ob vprašanju ali mislim vse skupaj sploh kdaj zaključit in zmage, da ja, imam ta papir. Še nekaj sem speljala do konca. Zdaj lahko s tem piltkom živim tu ali kje drugje, predvsem pa s tem piltkom in z ustrezno izobrazbo lahko krojim tudi košček tega (domačega) medijskega sveta.

Zaradi znanja, kompetenc, izkušenj. Ne poznanstev.

In sem se vrgla. Po osvojenem piltku, na glavo. V delo. V šest od sedmih dni službovanja, v novinarstvo, urednikovanje, družbeno kulturno pregledovanje scene, modo, fotografiranje editorialov, pisanje.

Nova borba.

Sploh znam brez?

Sprašujem se, če smo ljudje, ki imamo tako radi ekstreme, situacije na visokih obratih, delo pod pritiskom, kreativnost na vrhuncu 5 min pred rokom, sposobni živeti drugače?

Zdi se mi, da vsakič, ko si življenje sčistim od tistega, česar se mi, ne emocionalno, ne finančno, ne zdi več vredno početi.. Se v resnici vseeno redkokdaj ustavim.

Bolj je videti le, kot da zamenjam smer.

Hitro si poiščem nove ekipe, nove zgodbe, nove izzive, in spet zmanjkuje prostora in časa za razmislek in pogovor s sabo. Za umirejni vdih, za dan, ko imam lahko brez skrbi noge na kavču, knjigo v naročju. Dan, ko na glas nikomur ne rečem besede.

Takrat počivam, počivata tudi moje telo, duša, počiva moja koža.

Na življenje se namreč odzivam zelo intenzivno, vklapljam solze in hormone, se zgubljam med prav in narobe, dvomim in sanjarim. Se sekiram. Hrepenim.

Takrat tudi moje lojnice poženejo v peto in vse zagonetke, ki me cefrajo na noter, spišejo na moj obraz.

Mojo koža je špec kahla, pokazatelj, kako v resnici sem. In ker tega še sebi kdaj ne znam povsem razjasnit, sem z njo sklenila tihi dogovor. Jaz jo crkljam z izdelki, ki so ji pisani v srce, ona zame zdaj kdaj pomolči.

Zdaj že nekaj mesecev uporabljam Eucerin DERMOPURE – izdelke za nego kože, nagnjene k nepravilnostim in aknam. Obraz očistim z micelarno vodico, uporabljam njihov tonik, z največjo slastjo predvsem DermoPure serum za obnovitev kože. 

V poletnih dneh pa je izjemen tudi za podlago pri nanosu ličil, njihov matirni fluid, ki prepreči mastno kremičarsko svetlikanje po celem dnevu akcije.

Ker, opa!

Linija Eucerin DERMOPURE je bila posebej razvita, da odpravlja glavne vzroke za kožo, nagnjeno k nepravilnostim in aknam:
– mikrovnetje: glavni vzrok ciklusa aken,
– čezmerna tvorba sebuma, kar je znano tudi kot seboreja,
– hiperkeratoza (odebelitev zunanjih plasti kože), ki vodi v nastanek ogrcev in mozoljev,
– razvoj bakterij, ki povzroča vidno vnetje v obliki papul in pustul.

DERMOPURE serum za obnovitev kože pa vsebuje tudi:
– 10 % hidroksi kompleks: visoko učinkovito kombinacijo luščilnih sestavin (glikolne, salicilne in polihidroksi kisline), ki pomaga obnoviti površino kože, odmašiti pore, zmanjšati število bakterij P. acnes in odstraniti odmrle kožne celice.

Čiščenje in regeneracija, z roko v roki.

Recept, mini skrivnost do uravnoteženja, vsaj pri koži, torej imam. Huh, nekaj je.

Zdaj grem pa razmišljat še bolj celostno. Na kavč. S knjigo v naročju, V odsotnost izgovorjenih besed.

*Več o njihovih izdelkih pa si lahko prebereš in pofirbcaš tudi na tej povezavi. https://www.eucerin.si/proizvodi/dermopure

Foto: Jernej Jelen

 

IMG_3851

IMG_3856

IMG_3879

IMG_3882