#Porsche Slovenija: Vrhunska mobilnost

Rada sem na poti, on the go, on the move.. Nestrpna sem, velikokrat neučakana, mnogokrat s premalo miru v duši, da bi stvarem pustila, da se zgodijo same.
Ja, rada sem mobilna, v premiku od točke A do točke B, pa četudi le na odru Cankarjevega doma. Sicer pa seveda mobilnost ni samo fizična, telesna, temveč se dogaja intenzivno in iskrivo – predvsem v glavi.
Zame je na vseh koncih sinonim za dinamičnost, svobodo, hitrost in okretnost. Za prenos misli brez podnapisov, za razumevanje brez besed. Ko se poznaš tako dobro, da si lahko zaključuješ besede in stavke.
Pa ta – kako te že mesece hvalisam – preskok iz rutine, doživetje prepihane duše in srca, zatočišče pred vsakodnevnim šundrom in pobeg od situacij in ljudi, ki te ne polnijo in ne izzivajo.
Vrhunska mobilnost v vsem svojem sijaju, bi prej kot razdruževala, morala združevati, v odnosu do estetike, sveta, okolja in zmožnosti, v tem, kako ravnamo drug z drugim in s sabo.
Ko bi uspela sporočati, da gre za elegantnost, premišljenost, gosposkost, da gre za povezljivost med tehnologijo, mehaničnostjo in organskim bivanjem – da je to sinonim, ki prekaša in presega meje in zbližuje v čutenju – bi zame zmagala na cesti življenja in ne le tisti po kateri se potim na rdečih.
Vrhunska mobilnost je zame to, o čemer sanjaš, ko se tlačiš na metro velikih evropskih prestolnic ali čakaš v šestpasovni gneči, da bi dosegel svoj cilj. Je možnost, da te prežarči. Vsaj simbolično v tvoj, tebi lasten, domač in ljub, vzporedni svet.
Kaj pa tebe premakne?

📷Nejc Miljak
📝: zapis in razmislek je izzval #porscheslovenija
🚙: peljem se pa v #Karoq s Škoda Slovenija ⭐️

#mobility #onthego #skoda #karoq

DSC09103-2

DSC09102-2

DSC09156-2

DSC09198-2 (1)