#Rowenta: Lepo je imeti lepo

Jp, evo me, v konkretnem “pushing 40”. Veselim se delovnega vikenda, nedeljskega boljšega trga, če se da, Rožnika, goveje juhe, opranega perila.

Kar naenkrat se mi zdi blazno fino imet tudi čim bolj spucan flet.

Neee. Zgodaj hodim spat, vsak dan posesam, z veseljem operem tudi po tri žehte na soboto, naročam knjige, obiskujem založbe. Hm. Staram se?

Mogoče pa res samo na nek še ne občuten način odraščam. Tudi v človeka, ki mora imeti urejeno in čisto pisalno mizo, da lahko kaj spiše, ki mora dat radio v avtomobilu potihem, da lahko boljše vidi parkirat, ki daje TV sprejemnik na “mute” in zapira vrata od kopalnice, če laufa centrifuga, ko more kaj razmislit.

Vedno bolj cenim čas, ki ga imam res zase, čeprav se trenutno kolobarim po zapuščini preteklih let, in moram sesat, brisat prah, poreciklirat ali odložit – na noter in fizično, v prostoru, na ven.

Precej z navudešnjem sem doma, s sabo in se pretikam po razmiselkih, tepihih in predalih.

Občudujem tudi svoji dve, ta nedeljski. Teto Tino in Mami. Ki skupaj vedno uspeta najti kak mini popoldanski projekt. Iznenada se zna zgoditi, da se po stanovanjih snemajo vse zavese, čistijo vsa okna, prebrišejo slike, odpira se omare in preizkuša, kaj sploh še velja obdržati, kaj lahko na novo postiliramo, kateri tale kos zares še najbolj paše.. In obenem, katere dišavnice bi se še dalo posaditi na balkon?

“Quality Time” dveh, ki sta tudi karakterno mahnjeni na estetiko in redoljubni na nevemkatero potenco. In mene. Ki vedno bolj z užitkom sodelujem v vsej njuni vikendaški kreativnosti. Mene, ki zdaj takoj operem vse žehte, ko se vrnem s poslovne traveler poti, in ob sobotah dopoldne čistim vsebino torbic z ličili in poličk v kopalnici.

Zato zdaj ob druženju s sesalcem ne zavijem (preveč) z očmi, ampak razumem, da druga drugi pripravljamo / pomagamo ustvarjati prostor, v katerem lahko čim bolj kakovostno bivamo. Pogovarjamo se. O tem, kako je kašna slika sploh prišla v stanovanje, kje se je kupil tale plašč. Obujamo spomine, izmenjujemo mnenja, kombiniramo, prestavljamo.

Starim zgodbam, izkušnjam in predmetom, dajemo nove pomene in smisel.

Lepo je. Preživljat čas z ljudmi, s katerimi trenutki tečejo organsko. In lepo je imeti lepo. Veselim se vikenda.

*K zgornjemu razmisleku me je spodbudil Rowentin sesalnik. Cenovno ugoden in preverjeno odličen kompanjon za druženje. Tih in nezakompliciran. Sedaj opremljen še s pravico do dodatnih treh let garancije. Več na povezavi: https://podaljsana-garancija.rowenta.si

Foto: Črt Piksi