Splaknjen maj

Pa ga je odplaknilo. Maj. In spet so se spisale neke še nedoživete nove struge.

Tudi zaradi moje zlate Entersogel ekipe. Ki mi je v življenje vnesla nekaj na novo osvojene in postavljene strukture. Mi popilila celo kašne nove načrte za prihodnost. In me še bolj vrnila k svojemu telesu.

Prinesla mi je intervjuje s tistimi, s katerimi bi ob kozarcu vode lahko prečepela dan. In vsakomesečni babji čvek.
Zoptimiziran, ker se tudi s časom čim bolj spoštljivo ravna. A kakovostnim. Življenjskim. Ki ga nese od alergij, ki mi solzijo oči –  k dihalnima vajam.
Zadnje čase bolj pogosto in večkrat na mesec malo poštrlim na Bregani.
Stiskam pesti, da na meji ne bo prevelike gneče tjagrede – in da se s cvetličnih topolov v ulici, kjer lovim brezplačno parkiranje, ni v avtomobil, pod havbo in za brisalce – nazajgrede naložilo preveč peloda.
Nikdar me ni dražila kakršnakoli občutljivost. Zdaj pa – stoječ na meji, ko se v leru z zategnjeno ročno pregreva moj dekado in več star Punto, piham skozi vse ventilatorje direktno v svoje oči in grlo – te neverjetno plodne pelodke. In se odhrkavam. In pokiham.
In doma spet mešam gel v kozarec hladne vode. Magari pred spanjem.
Enterosgel me je vrnil tudi k opazovanju svojega telesa, ki se mu naložene neprijetnosti in nelagodja, znajo spisat v otočke srbečice.
Ta mene osebno sicer malokrat sreča – in če že – hitro mine. A mi razkrita gola koža bližnjega naklonjenega telesa hitro potrdi, da reagiramo. Da se način življenja res piše globlje kot v dnevnik in spomine. Piše se , direktno na nas.
Stres, prehiter tempo, multitaskanje, hendlanje sebe in vseh mogočih karakterjev naokrog, lastno manipuliranje – s časom in sprejemanje in odbijanje – manipulacij drugih, pa vsi mimobežni pohlastani hamburgerji in izgubljene minute spanca tudi.
A se tudi te da blažit. Že s tem, da jih sprejmemo, opazimo in si priznamo. Reakcije. Zapisane v čustva in na platno, ki ga nosimo.
Največkrat jih odplakne prav takšen mesec maj.
Ko je vreme zunaj dovolj dober izgovor, da podaljšaš dan doma. Ko je temperaturna sivina dovolj le za sprehod do lokalne tržnice. Pa brskanje za recepti in crkljanja. Ko se je cel popoldan in ne 5 minut. Ko se pogovarja ure in ure. Čeprav se umes dogajajo tudi mehke brezbesedne tišine.
Zato se sicer veselim jutrišnjega dne, ko bo v koledar 2019 vsekala šestica, a se zahvaljujem tudi za spočit in splaknjen maj.
In te nove struge.
** Enterosgel je sicer medicinski pripomoček, ki nase veže škodljive snovi in tako prepreči njihov nadaljni prehod v organizem. Absorbira bakterijske toksine in viruse. Namenjen je pomoči ob običajnih zastrupitvah s hrano, pretiranim uživanjem alkohola, sladkorja in maščob, kot podpora zdravljenja različnih akutnih in kroničnih bolezni, alergij ter kot izdelek za profilaktično razstrupljanje telesa. Več na  www.enterosgel.si
Fotografije je posnela: Enja Brelih
No tags 0