#Tummy Tox: Kako sem z enim čajem našla svoj notranji mir?

E, voila, dragi moji.

Furlan je nazaj, prečiščenih misli, spočite dušice in pred novimi izzivi. Z odmikom od televizijskega in novinarskega ustvarjanja, sem prevetrila tudi precej svojih naklonjenosti in izzivov. Se dolgo, skoraj mesec dni, odločala, kako in na kakšen način poljubit v slovo poletje, in potem spet dalje – kako zacahnat svoje nove življenjske prioritete in cilje.

Najpomembneje se mi zdi, da nikdar več v tako obsežni meri ne pozabim nase. Želim si začeti negovati najprej svoje, lastno jedro.

Čas preživljat s tistimi, s katerimi se dopolnjujem, rastem, izzivam svojo bit in negujem svoje temelje. Pa tudi biti sama. V odsotnosti besed in potrebe po biti všeč in efektivna.

Jutra štartat le z budilko, brez ponorelega stalkanja, kaj vse se je že zgodilo na družbenih omrežjih. V prvih online scrollanjih mi namreč zna vsa hektika profesionalizma, aktivnosti drugih in podob sveta okrog mene, skočit direktno v obraz in pospešit utrip srca. Za povsem in čisto brezveze.

Jutra si torej želim beležit v spokoju, s prvimi kapljicami, ki iz tuša splaknejo noč in moje telo, s svežino brisače, ki objame in odrine v dan. S kakšnim fejst komadom, ki aromatično zasladi dopoldne, in naredi podlago za voljo in strast do biti. Tu in zdaj.

Sklenila sem tudi kakšno novo partnersko sodelovanje in si prav tako obljubila, da lastno zgodbo “influenserke”, ki se je nekako sama po sebi sprijela z mojim ustvarjanjem, oblikujem s tistimi in na takšen način, da v tem uživam, se učim, raziskujem in zase kaj finega od vsega skupaj res “odnesem”.

Če sem že nek podaljšek javnega mnenja in nekoliko dlje zveneče besede, potem si s to “priložnostjo” želim delovati odgovorno in spoštljivo. Manj floskul, več iskrenosti.

Zato sem s širokim nasmehom prikimala priložnosti, da preizkusim recimo čaje, ki znajo pocrkljat dan ali večer. Ki znajo nekaj mehkega spisat za telo in um.

Yes, sem kavopivka, ki ji črna skodelica bolj kaj drugega omamno diši, kot v življenje zares prinese kakšen irresistible plus. Bolj kot kaj drugega je njen učinek ta, da me zažeja in nabije herc. Oh, še ena pospeševalka utripa.

Zna me celo potiskat k torbici, in še hitreje namigovat, hej, ej bi si prižgala cigareto? Hmch.

Zdaj doma, v kuhinji, ki jo na vsake tri dni malo pogloncam, pa je še vedno daaaleč od popolnega (huh, kako se nakopičijo spomini in leta), pa v potovalki  – za morje ali le na hiter obisk čez mejo –  nosim pastelno roza paketke.

Girly, komplet. In, ja –ob imenu znamke vem, da bo znalo koga zamamit, da bi rekel, hej, pa saj se tebi ja ni treba ukvarjati z odvečnimi kilogrami.

Tummy Tox, mhm, seveda, je ime, ki na prvo žogo namiguje, da s svojimi produkti zna prepričat le tista, predvsem dekleta, ki rada skrbijo za svojo popolno linijo, in ki jih na kakšnem mestu zna kaka ekstra maščobna blazinica potisnit k zavijanju z očmi – na tem kar se odblisne iz ogledala.

Detox in izgubljanje teže.

Pa ne, brez skrbi, ne grem se topljenja kilogramov. Še vedno sem Le skinny Uli, ki bi morala bolj kakšen dodatni kilogram še naložit v svojo podatkovno bazo, kot se mu izogibat.

Sem pa tudi Uli, ki jih ima čez 30 let, ki se ji hitro pozna kakšen ponočni podaljšek, ki se ji na obrazu prebere urica pomanjkanja in spanca. Uli, ki bi morala več, kot le sem in tja v Tivoli in na Rožnik, Uli, ki bi morala in si želela razplavati svoje telo, predihati svoja pljuča in srce, okrepiti svoje mišičevje in učvrstiti s tem tudi lastnega duha.

Zato si ob tem skoku v september nežno obljubljam več pozornosti do sebe in natakam vodo v grelnik.

Zjutraj za svoj Daily Kick; čaj, ki nikakor ni shujševalno usmerjen, zna pa malo poorganizirat prebavo in metabolizem. Jst lajkam, ker je v njem zeleni čaj, ki me prav tako ali še bolje “zbuja”, kot kakšna kofetarica iz cafetiere. Sicer srednje maram kumino, ampak je v tem blendu povsem zanemarljiva in ne prevzame okusa in ne zadenfa vseh brbončic. Potem so pa tu še janež, sladki komarček in poprova meta, ki jim pa lahko samo rečem, kje ste kolegi, s katerimi je lažje skočit v nov dan.

Saj gre morda v prvi vrsti za “placebo”. Pa vendar mislim, da če s sabo ravnamo z neko pozornostjo do tega, kar ravnokar vnašamo vase, do trenutka, v katerem to počnemo,.. Lahko od česarkoli zares, odnesemo največ. Skodelica čaja ob zajtrku je morda dovolj že v prenesenem pomenu momenta zase, proč od histerije, kjer se mislih lahko sprašuješ – a je tole kumina, kar čutim, ali je janež?

Ko za hip zapreš oči in si predstavljaš, kako ta skrbno izbrana mešanica, vse kar je, zapiše v skodelico vroče vode, ki se potem požirek po požirku vpija v tvoje telo.

Fantastičen trik, sploh zame, ki podivjano in velikokrat razpršeno usmerjam svojo energijo, ki medtem ko dajem prat perilo, odlagam sesalnik, se sponim na mail, odgovarjam na klice in zalivam rože obenem, da se ustavim. Vsaj za tistih 15 min.

Ob začetku dneva in ob njegovem “sončnem zahodu”, ko mi v zadnjo skodelico sili le še lunin odsev.

Spet tistih nekaj minut tišine in nekaj požirkov, preden moj obraz sreča vatka za obraz in zobe za lahko noč pozdravi še ta mehka ščetka.

Sleep Tight Tea. Obljubljena regeneracija, razstrupljanje, prečiščenje stresa, napihnjenosti, morda celo kakšne težke misli, morda celo dogodka, preizkušnje, osebe. Pa tudi če ne gre za to, da bi bilo karkoli treba odplaknit ven s Sistema.

Že limonina trava, pomarančni olupki in melisa, so dovoljšen spomin na babi ali mamin balkon, da bi si ta trenutek ponavljal kot tistega, ko se prvič uležež v sveže oprano in poslano posteljo. V hrustljavo pižamo. In pod rook stisneš svojega fejvi medvedka.

Jp, še vedno se velikokrat zgodi, da zaspim predvsem s svojim Poldijem pod roko.

No ja, mogoče mi je Sleep Tight-ič fin tudi zato, ker je v njem en pikič hmelja, ker sem pivopivka tudi. Pa še zraven Pivovarne pišem svoje stalno bivališče.

Morda. Mogoče gre za zgodbo, ki sem si jo tako dobro razčlenila in zapisala sama, da sem v resnici kar malo srečna, da sem si zmislila en mini nou bioritem, ki si ga z vso prijaznostjo narekujem sama.

Me zanima, kako bi se ta pripoved lahko spletla v tvoje življenje.

Zato ti na tem mestu namigujem samo še tole.

KLIKNI TUKAJ ZA -59% POPUSTA

Voila, link do Ulinega paketa, v katerem je vse zgorj zapisano in več. Da preizkusiš sama. Kaj ti paše in kako. Da preveriš, če se tvoje telo prijazno odziva in, če mu je, bolj fino in lepo.

V Ulinem paketku in na zgornji povezavi najdeš – poleg multi fejst ugodne cene – tole:

  • čaj Daily Kick,
  • čaj Sleep Tight,
  • čaj Skinny Me,
  • in en prav poseben Beauty Drink s kolagenom za vse mogoče, od elastičnosti kože, do čvrstejših las in nohtov, z okusom borovnice.

Meni se je zdelo, da bi to znala bit fina popotnica za v jesen in v nove profesionalne in privat izzive. Eksluzivnič paketič, price performance.

E, tako. Držim pesti za vse nas, za vsakodnevno motivacijo, dobro voljo, ugodno in udobno telesno počutje, za taprave brce v dan in mirne spance.

Pazite nase.

Your truly,

Uli

Foto: Jernej Jelen